Cheesecake New York
Botten:
½ paket Digestive-kex
125g smält smör
2 msk socker
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret och sockret.
Bred ut i en form med löstagbar kant, och grädda i ca 165 graders ugn ca 10 min. Låt svalna.
Fyllning:
3 paket Philadelphia färskost
3 dl socker
2 msk vetemjöl
4 ägg
1 burk cream fraiche (den lilla "riktiga")
3 tsk vaniljsocker
2 tsk citronsaft
Vispa med elvisp osten, sockret och mjölet.
Lägg därefter i ett ägg i taget, sakta vispande.
Tillsätt resten av ingredienserna och häll blandningen på kexbottnet.
Grädda i ca 165 grader ca 1h eller tills kakan fått lite färg.
Låt kakan svalna i formen och sätt i kylskåp över natten.
Servera med bär eller bara som den är!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar