onsdagen den 7:e november 2012

Surdegsbröd


Det här brödet har jag bakat många gånger, för att det är enkelt och gott. Men, det är klart, du behöver surdeg, som måste startas några dagar före du hade tänkt baka. Men i övrigt gillar jag sättet som man bakar på. Alla ingredienser på en gång i bunken (saltet efter 5min) och så blandar man. Sedan ska degen vila en stund och sedan jäsa. Till sist ställer man in den i kylskåpet över natten, på morgon in i ugnen och du har färskt bröd till frukosten!
 Receptet finns i boken, BRÖD från Brunkebergs bageri av Helene Johansson
 En digital våg gör det väldigt enkelt när man mäter upp ingredienserna
 Godmorgon degen! Fullt med luftbubblor ska de va!
 Häll ut degen på bakbordet, dela med en kniv och lyft över försiktigt till plåten
Brödet är färdigt när det ha en innertemperatur på 98 grader.
Och jag som trodde att man bara använde stektermometer när man lagar julskinka!!!

1 kommentar :

  1. Ser gott ut! Jag har inte bakat surdeg i två år. bodde på Öland där degen växte jätte bra; men då vi kom till Jämtland har det varit "kylligt i köket"!

    SvaraRadera